Hallgatói Egyesület

mfhe_tollal

Az SZTE Móra Ferenc Kollégium Kollégiumi Bizottsága 2011 júniusában hallgatói egyesület létrehozását kezdeményezte, amelyet a Csongrád Megyei Bíróság 2011. október 12-én közhasznú szervezetként nyilvántartásba vett, a döntés pedig november 03-án jogerőre emelkedett.

Az egyesület céljai között szerepel a Móra Ferenc Kollégium hagyományainak őrzése és ápolása; előadások, szemináriumok, vitaestek, könyv- és folyóirat bemutatók szervezése; a hagyományos kollégiumi közösségi, kulturális rendezvények támogatásával a szabadidő kulturált eltöltésének biztosítása; az egészséges életmódra nevelés szellemében a testmozgással, testkultúrával kapcsolatos foglalkozások indítása; sportnapok, bajnokságok szervezésében, lebonyolításában és díjazásában való aktív részvétel.

Az egyesület létrehozásában szerepet játszott, hogy a kollégium rendkívül gazdag szakmai, kulturális kínálatát, szolgáltatásait szerettük volna továbbra is megőrizni, bővíteni, ugyanakkor a csökkenő támogatás, az egyre romló financiális feltételek egyéb források bevonását tették szükségessé. Az elfogadható mértékű tagdíj, az egyesületi formából fakadó rugalmasabb működés és pályázási lehetőségek ezen célok megvalósítását segíthetik elő. Jelenlegi kollégistáink rendes tagként léphetnek az egyesületbe, ami azon kívül, hogy támogatják a kollégium szakmai, kulturális és közösségi életét, egyéb szolgáltatások térítésmentes igénybevételét is jelenti, volt kollégistáink pedig pártoló tagokként lehetnek az egyesület tagjai, ami a volt kollégiumi alma mater támogatása mellett terveink szerint egyéb kedvezmények igénybevételére is jogosíthat.

Az egyesületi tagsággal névre szóló tagkártya jár, amely a kedvezmények, térítésmentes szolgáltatások igénybevételére jogosít. A tagdíj 2000 forint/félév, pártoló tagok estében a banki költségek minimalizálása érdekében célszerűnek tartanánk az évi egyszeri utalást. Az MFHE Alapszabálya lehetővé teszi, hogy tagjaink magasabb összegű tagdíjjal is támogathassák az egyesületet.

Pártoló tagok a tagdíjat az alábbi számlaszámra fizethetik be.

Számlaszám: OTP Bank 11735005-20553665, kérjük az utalásnál a megjegyzéshez beírni a nevet, címet és tagdíj szót.

Pártoló tagok esetében kérjük a kitöltött jelentkezési lapot a következő címre küldeni:
Móra Ferenc Hallgatói Egyesület, 6726 Szeged, Közép fasor 31-33.

A Belépési Nyilatkozat (Tagfelvételi Kérelem) letölthető INNEN.

A Móra Ferenc Hallgatói Egyesület adószáma: 18271137106